- Mijn Realisaties - 


PUUR GENT,
DE MOTOR VAN HET MIDDENSTANDSBELEID


In 2015 hebben we PUUR GENT opgericht, als motor van het middenstandsbeleid in Gent. PUUR GENT is een vzw die voor de helft bestaat uit vertegenwoordigers van de Stad Gent, en voor de andere helft uit vertegenwoordigers van handelaars en horeca (zoals Unizo, de dekenijen, NSZ, ...).

PUUR GENT staat in voor de organisatie van onder meer de Braderie Publique. Tot voor enkele jaren was er elk weekend wel ergens een braderie, met files en omleidingen tot gevolg. Nu zijn er enkel nog twee grote geclusterde braderieën, onder de noemer Braderie Publique, met een stevige promotiecampagne, ook ver buiten Gent. Beter voor de handelaars, de bezoekers én de bewoners.

Ook de eindejaarsverlichting werd onder handen genomen. Waar de eindejaarsverlichting vroeger het werk was van enkele handelaars en dekenijen, die deden wat ze konden met de middelen die ze hadden, investeren we nu elk jaar in energiezuinige LED-verlichting. In alle winkelstraten, niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken en alle deelgemeenten. Mooi, stijlvol, en zonder kosten voor de handelaars. Da’s efficiënt.

Via PUUR GENT subsidiëren we overigens ook tal van initiatieven van handelaars. Op drie jaar tijd werden er zo 28 projecten ondersteund. In de aanloop naar het FilmFest Gent worden tien handelaars geselecteerd, die hun etalage aankleden in het thema van het FilmFest (dit jaar is dat 2001, A Space Odyssey). Elk jaar worden 180 handelaars ook uitgenodigd als VIP voor een film tijdens het festival.

Gestart met 73.000 euro als subsidie aan de dekenijen voor de eindejaarsverlichting, heeft PUUR GENT intussen een budget van 1,5 miljoen euro. De handelaarsverenigingen beslissen zelf mee over de besteding.

terug naar alle realisaties