- Mijn Realisaties - 

DE PENSIOENRESERVES AANGEVULD EN DUURZAAM BELEGD


We hebben veel investeringsruimte gecreëerd en de dienstverlening kwaliteitsvoller gemaakt, maar tegelijk hebben we ook meer dan 200 miljoen euro opzij staan in ons pensioenfonds, als buffer voor de pensioenuitgaven voor de stadsmedewerkers. In Gent is er dus geen sprake van een ‘pensioenbom’.

In 2018 konden we eindelijk volledig uit de elektriciteitsproductie stappen (waar we historisch in zaten, met de oude stadscentrale aan de Ham). Na moeizame en jarenlange onderhandelingen met onze Waalse collega’s, kon ik in juni 2018 maar liefst 45 miljoen euro terugbrengen naar de Gentse stadskas. Ook de pensioenen van de oud-stadsmedewerkers (van het stadsbedrijf EGW) zijn mee overgekomen, zodat zij en hun familie geen zorgen moeten maken over de toekomst.

Onze pensioenreserves worden bovendien belegd volgens duurzame principes. Vanaf 2019 gaan we nog een stap verder, en bouwen we alle beleggingen in fossiele brandstoffen (winning, energieproductie, raffinage) af. Ook op die manier dragen we bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

terug naar alle realisaties