- Mijn Realisaties - 


STADSDISTRIBUTIE OPGESTART


De toekomst van leveringen in de stad zit in stadsdistributie: grote vrachtwagens zetten goederen af aan de rand van de stad, en dan worden ze verder verdeeld met kleinere, milieuvriendelijke voertuigen (CNG, elektrisch of cargofiets). Op die manier zijn er minder voertuigen nodig, en worden onze winkelstraten niet kapot gereden door veel te zware vrachtwagens, die zich bovendien vastrijden in de smalle straten van het centrum.

In Gent hebben we, als eerste stad in Vlaanderen, een stadsdistributieplatform opgericht, waarbij logistieke partners zich kunnen aansluiten. Ook over de grenzen kijkt men met belangstelling naar wat Gent doet.

We zetten ook meer en meer in op transport over water, vooral voor bouwmaterialen. De dakspanten voor de nieuwe sporthal aan de Henleykaai zijn via het water geleverd, en het puin van de afbraak van de oude gebouwen aan de Waalse Krook is op die manier afgevoerd. Dit heeft honderden vrachtwagens weg gehouden uit de Stad.

In de toekomst zullen de stadsdistributiecentra ook toelaten om aankopen bij handelaars in de binnenstad rechtstreeks aan huis te leveren. Een mooie combinatie van het comfort van online shoppen met de unieke beleving van echt winkelen in de mooiste stad van Vlaanderen.

terug naar alle realisaties