- Mijn Realisaties - 


DE GENTSE FEESTEN ZIJN OPNIEUW GENTSER,
MET AANDACHT VOOR ONZE GENTSE ARTIESTEN


De Gentse Feesten zijn er in de eerste plaats voor en door de Gentenaars.
Natuurlijk is iedereen welkom, maar het Gents karakter mag niet verdwijnen.
Onze Feesten zijn meer dan het zoveelste festival.

De Gentse volksartiesten maken de Gentse Feesten tot wat ze zijn. Honderden voorstellingen in kleinere theaters of zalen, vaak in onze eigen Gentse taal.

Speciaal voor onze Gentse artiesten hebben we een Artiestenmarkt georganiseerd, waar ze hun Gentse Feestenprogramma kunnen voorstellen aan het grote publiek, dat meteen ook tickets kan bestellen. Optredens en sketches zorgen voor een unieke sfeer in de prachtige tuin van Hotel d’Hane-Steenhuyse.

In het Gentse Feestenmagazine werd een apart uitneembaar katern opgenomen met heel wat informatie over de voorstellingen van de Gentse volksartiesten. Een echte Gentenaar vindt er zeker zijn ding, maar ook voor wie het Gents wil ontdekken is er keuze genoeg. Wat reclame voor onze Gentse volksartiesten mag wel, velen onder hen spelen al tientallen jaren op de Feesten!

Straatanimatie is een van dé fundamenten van de Gentse Feesten. Overal waar je loopt zie je straffe straatartiesten of -muzikanten het beste van zichzelf geven. Sinds 2016 organiseren we een wedstrijd, een zoektocht naar de beste straatartiesten en -muzikanten. En sindsdien is het niveau zowaar nóg gestegen.

Nu de Gentse Feesten op vrijdag starten, zorgen we elk jaar voor een spectaculair openingsevent. We hadden al de Langste Fanfare van de onnavolgbare mannen van de Die Verdammte Spielerei, de Vuurmeesters aan de Stadshal en natuurlijk dit jaar de Lords of Lightning. Als kers op de taart was er voor 175 jaar Gentse Feesten, de vuurspuwende draak op het Belfort


terug naar alle realisaties