- Mijn Realisaties - 


DE GENTSE WINTERFEESTEN GESTART: MEER DAN EEN KERSTMARKT


Wie herinnert zich nog het kleine kerstmarktje op het Sint-Baafsplein, en de ijspiste op het Sint-Pietersplein? Sinds 2013 zijn er immers de Gentse Winterfeesten. Gedurende vier weken, van het weekend na Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie, baadt de binnenstad in een feeërieke kerstsfeer. Een grote schaatspiste, een aparte kinderpiste, typische eet- en drankstanden en tientallen kraampjes met kerstspullen lokken vele duizenden bezoekers. Voor de kinderen is er het Land van Wijs in de Sint-Niklaaskerk.

De Gentse Winterfeesten zijn inmiddels uitgegroeid tot een van beste kerstmarkten in de Benelux, en zelfs Duitse toeristen, die toch wat gewoon zijn op dat vlak, zakken af naar Gent. De Gentse horeca vaart er wel bij.

Het mooiste aan het verhaal is bovendien dat de vroegere kerstmarkt maar liefst 100.000 euro kostte aan de Gentse belastingbetaler, terwijl de Gentse Winterfeesten 60.000 euro opbrengen. Met dat geld hebben we geïnvesteerd in extra kerstverlichting in de deelgemeenten. Efficiënt dus.

terug naar alle realisaties