- Nieuws - 

Gentse Winterfeesten willen sleutelen aan Veerleplein


Met nog één weekend voor de boeg lijkt het ­erop dat de Gentse Winterfeesten het bezoekersaantal van vorig jaar zullen evenaren.

De definitieve cijfers zijn voor maandag, maar nu al spreekt zowel de organisator als de schepen van Feesten, Christophe Peeters (Open VLD), van een geslaagde editie. Al beseffen ze allebei dat er nog moet worden gesleuteld aan de organisatie van de nevenactiviteiten op het Veerleplein.

Vorig jaar was het bezoekersaantal daar een ramp. Dit jaar was het iets beter”, aldus de schepen.

Het foodtruckfestival wekte veel wrevel bij de vaste handelaars rond het Veerleplein. Zij zagen zich compleet afgesloten van het wintergebeuren in het midden van het plein en klaagden dat de toog van de Winterfeesten mensen weghield van hun zaak.

Wandelcorridor


Twee weken is misschien lang voor een foodtruck­festival”, geeft organisator Quinten Goekint toe.

Een cafébaas deed het voorstel om de kraampjes niet weg van, maar naar de cafés toe te draaien. Dat creëert een wandelcorridor tussen de foodtrucks en de cafés die het plein omzomen.

“Het Veerleplein heeft een groot potentieel maar we staan open voor kritiek”, aldus Goekint. “Als we een oplossing kunnen uitdokteren die beter is voor alle partijen, waarom zouden we daar dan niet naar streven?”, klinkt het verzoenend.

Ook Peeters is vastbesloten volgend jaar de handelaars van het Veerleplein bij de organisatie te betrekken.

De Gentenaar (gn)

terug naar nieuws