- Nieuws - 

Akkoord over parkeerplaatsen: Vandemoortele blijft in Gent


Het voedingsbedrijf Vandemoortele blijft in Gent. Er is een akkoord met de Stad over het aantal parkeerplaatsen dat bij de Ghelamco Arena mag worden aangelegd: meer dan 150, minder dan 400.

Voor een Food Experience Center op hun site bij de Ghelamco Arena had het bekende voedingsbedrijf een bouwvergunning ingediend voor 400 parkeerplaatsen. De Stad verwees die aanvraag naar de prullenmand. Niet omdat er onvoldoende plaats zou zijn, maar omdat het gebied in de Gentse zuidrand niet voldoende ontsloten is.

In de commissie Economie maakte schepen van Financiën Christophe Peeters (Open VLD) gisteravond duidelijk dat er nu een akkoord is met het Vandemoortele. “Ik heb persoonlijk onderhandeld met de CEO. Vandemoortele zal nog vóór de krokusvakantie een nieuwe bouwaanvraag indienen en die zal binnen de 75 dagen worden goedgekeurd door de Stad”, zegt Peeters.

Om hoeveel parkeerplaatsen het concreet gaat, daarover blijft schepen Peeters op de vlakte. “Meer dan 150, minder dan 400.

Tegelijk onderhandelt Peeters met het nabijgelegen Brico. “Als Vandemoortele veel volk over de vloer krijgt, kunnen hun gasten daar parkeren”, zegt de schepen van Financiën.

Vandemoortele wil ook meewerken aan een shuttledienst naar de Ghelamco Arena, zolang De Lijn de tramlijn die nu stopt aan het UZ Gent niet doortrekt.

De Gentenaar
(sln)

terug naar nieuws