- Nieuws - 

Handelaars zien klanten terugkeren


GENT - Unizo noteerde tijdens de eindejaarsperiode positieve reacties van de handelaars in het stadscentrum. Overvolle bussen en volle parkings staafden de belangstelling voor het Gentse shopgebeuren. Niettegenstaande deze positieve tendens steekt de stad nog een extra tandje bij.

Christophe Peeters (Open VLD): “Vanaf nu gaan we 250.000 euro extra aanwenden voor publiciteit in de randgemeenten rond de Gentse handel en horeca. Het waanbeeld van onbereikbaarheid moet er helemaal uit. Het centrum is best voor iedereen eenvoudig bereikbaar! Volgende week zondag is het weer Koopzondag met gratis openbaar vervoer.

Ook Unizo lijkt tevreden. “Uit ons onderzoek blijkt dat de lokale handelaars inzetten op een winkel als beleving en een aanvullende webshop. Handelaars laten noteren dat ze klanten terugzien die een tijdje wegbleven,” merkt directeur Jos Vermeiren op.

De klant van vandaag is 24/7 online en dus goed geïnformeerd. Hij zoekt een unieke winkelbeleving en service-op-maat.” Unizo raadt de handelaars aan daarop in te spelen. “Wie niet mee evolueert, mist de boot. Het nieuwe normaal heet Fygitaal, de mix van digitaal aankoopgedrag en fysieke winkelbeleving. We merken dat veel Gentse ondernemers al aan boord zijn of bereid zijn hierop in te spelen. Ook de rol van sociale media wordt niet onderschat.” Deze Week (divl)

terug naar nieuws