- Nieuws - 

Meer marktkramers


OOST-VLAANDEREN - In onze provincie is het marktgebeuren populair. Dat blijkt uit een toename van het aantal marktkramers. Op acht jaar tijd steeg het aantal met 60 naar 761. We trekken vooral naar de markt voor verse voeding. Kleding en schoenen boeten in aan populariteit.

Naast de traditionele wekelijkse markten lopen we in onze provincie ook storm voor de avondmarkten, jaarmarkten en feestmarkten. We kunnen er blijkbaar niet genoeg van krijgen. Rudy De Wilde van de Nationale Vrije Marktkramers Vereniging klinkt tevreden: "Op de markt ben je als klant nog klant. Wij zien steeds een trouw publiek. Dat betekent dat deze mensen tevreden zijn en dus terugkeren.

Er gaat geen dag voorbij of er is wel ergens in Gent een boerenmarkt. Hedwige doet er wekelijks op woensdag haar aankopen: “Ik kom gewoon omdat het dicht bij huis is en omdat ik vers materiaal wil. Ik stel veel vertrouwen in de marktkramers. Bovendien kom ik hier mensen uit de buurt tegen waarmee ik dan een babbel heb. In het warenhuis gebeurt dit zelden of nooit. Ja, de markt heeft zijn charmes.” Schepen van Markten Christophe Peeters: “We zijn uiteraard blij met deze groeiende populariteit. Consumenten kopen blijkbaar liever rechtstreeks van de lokale boeren of producenten en zeker als het om voeding gaat.

Deze Week
(divl)

Wil je op de hoogte zijn over de wekelijkse markten in jouw buurt? Surf naar www.wekelijksemarkten-oost-vlaanderen.be

terug naar nieuws