- Nieuws - 

Halfvastenfoor 2018: Fun voor iedereen


Op zaterdag 3 maart 2018 gaat de 521ste Halfvastenfoor van start op en rond het Sint-Pietersplein. Tot en met 25 maart 2018 valt er op de foor heel wat te beleven, met niet minder dan honderd attracties verspreid over het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het Sint-Amandsplein. Voor elk wat wilsDe Halfvastenfoor, met een grote variatie aan lunaparken, kindermolens, gebak en confiserie, eetkramen en dranktenten, spelkramen en al dan niet spectaculaire attracties, biedt voor elk wat wils. Wie gek is op wilde ritten en hoge snelheden, vindt zijn gading op klassiekers als de Take-Off, de AirMaxx, de Booster en natuurlijk de XXL, die durvers met een snelheid van 100 kilometer per uur en op een hoogte van 50 meter rondslingert. Dolle pret, maar ook wie houdt van minder waaghalzerij komt aan zijn trekken op de Halfvastenfoor. Een traditioneel schietkraam, een ritje in de autoscooter, een gokje wagen aan de spelkramen, een rondje in een klassieke draaimolen of acrobatische fun in de speelparken: er is weer keuze zat, ook voor gezinnen met kleine kinderen. Voor de allerkleinsten is er de traditionele glimmende kindermolen of het eendjeskraam. Iets oudere kinderen zijn dol op de hoogste mobiele glijbaan, het spookkasteel, het hindernisparcours Cake Walk en zoveel meer.

Foorwandelingen


Bart Devriendt gidst liefhebbers elke zondag (4, 11 en 25 maart 2018) van 14 tot 16.30 uur tijdens een historische foorwandeling. Kaarten reserveren via Uitbureau Gent of te bekomen op de dag zelf.

Buffalodag op 7 maart 2018


Op woensdag 7 maart 2018 is het Buffalodag. Supporters van blauw-wit worden beloond voor hun clubtrouw en krijgen - indien gekleed in de clubkleren of in het bezit van een abonnement van KAA Gent - 30% korting op de deelnemende foorattracties. Vanaf 16.30 uur komen ook de Buffalohelden zelf naar het schietkraam, het lunapark of de autoscooter. Buffalodag is een organisatie in samenwerking met de KAA Gent Foundation.

Prikkelarme foor op 15 maart


15 maart, de dag voor personen met een beperking, is sinds een aantal jaren de 'prikkelarme' dag op de Halfvastenfoor. Op donderdag 15 maart 2018 zijn er minder lichtflitsen en wordt het geluid van de attracties gedempt, zodat ook mensen met autisme of epilepsie zich er kunnen uitleven. Diezelfde dag organiseert de Stad Gent opnieuw in samenwerking met de foorreizigers een namiddag voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Kinderen en volwassenen die in een deelnemende Gentse school of instelling verblijven, kunnen zich inschrijven tot 2 maart. Meer info bij Cristel Spatz van de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen, via het e-mailadres cristel.spatz@stad.gent.

Openingsuren


De kinderattracties van de Halfvastenfoor zijn dagelijks open vanaf 16 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot minstens 20 uur. De andere attracties zijn open vanaf 18 uur (op woensdag en in het weekend vanaf 14 uur) tot minstens 22.30 uur (op vrijdag en zaterdag tot 24 uur).

Acties


Op zondag 25 maart 2018, de laatste foordag, krijgen alle bezoekers 30% korting op alle attracties. Via de website van Radio 2 kunnen 20 foorbezoekers dan weer een prijzenpakket van 150 euro jetons winnen en op 28 februari verschijnt er een gratis foorkrant met diverse kortingsbonnen in Deze Week.

Bereikbaarheid


Vergeet niet om even stil te staan bij de verschillende transportmogelijkheden vooraleer u de deur uit gaat richting Halfvastenfoor. Wie in Gent centrum woont, komt best te voet. Voor wie met de fiets komt, zijn er fietsenstallingen voorzien; het openbaar vervoer (lijn 5 en lijn 8) rijdt tot aan het Sint-Pieterplein. Wie met de auto komt kan zich gemakkelijk parkeren in de ondergrondse parkeergarage Sint Pietersplein (P10). De aanrijroute voor parking P10 vindt u hier.

De Halfvastenfoor is een organisatie van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren van de Stad Gent.terug naar nieuws