- Nieuws - 

Feestschepen trapt carnaval Ledeberg af, verkleed als voetbal


Een bepaalde vorm van zelfspot is schepen Christophe Peeters (Open VLD) niet vreemd, en in zijn functie van schepen van feestelijkheden maakt hij er al jaren een gewoonte van om in de gekste outfit naar de startshow van het Ledebergs carnaval te komen.

Vrijdagavond bracht hij de sleutel waarmee de 'macht' over Ledeberg overgedragen wordt aan prins Plasco, mee in een skaaiboks. Peeters zelf was verkleed in een opgeblazen voetbal. Daarmee is de aftrap van carnaval in Ledeberg nu echt gegeven.

De Gentenaar
(rt)

Foto's Jan Vens"Door mij te verkleden in een opgeblazen voetbal wou ik toch even verwijzen dat die heisa rond de skybox van KAAGent toch wel een beetje opgeblazen is" aldus Christophe Peeters, die vindt dat een mens ook een beetje met zichzelf moet kunnen lachen. Peeters had voor prins Plasco niet alleen de stadssleutel mee, maar ook een fles echte Gentse schuimwijn, van het domein aan de Sint-Pietersabdij."

Peeters was uiteraard niet de hoofdact tijdens de startshow in de theaterzaal van het dienstencentrum in Ledeberg. Prins Plasco gaf zijn show weg, en er was een n een gastoptreden van de Biebricher Waden uit Wiesbaden Duitsland, een carnavalsgroep waar de Ledebergse carnavalisten reeds 11 jaar mee bevriend zijn.

Eveneens uit Duitsland meegekomen: Gugamuzik, een bonte groep muzikanten die speciaal voor de viering van 33 jaar Carnaval Ledeberg waren afgezakt. Voor het eerst ook een Vlaamse zanger op de startshow: Yves Segers. Die kreeg de sfeer er meteen in, en daarna was het de beurt aan dj Daddy Cool de carnavalisten in de juiste stemming brengen.

Zaterdagnamiddag om 15 uur vertrekt in het centrum van Ledeberg de stoet door de straten. Met 40 deelnemende groepen wordt die stoet langer dan ooit.

Zondag zijn er nog de carnavaleske spelen op het Ledebergplein en om 20u30 is er de popverbranding gevolgd door vuurwerk.

terug naar nieuws