- Nieuws - 

“Bij een verjaardagsfeest hoort taart”


Een gigantische verjaardagstaart. Met verwijzingen naar de stad, haar kunst én haar artistieke bewoners. De nieuwe affiche voor de Gentse Feesten is duidelijk: “Het wordt éxtra feestelijk.”

175 jaar Gentse Feesten. In de hoofdrol: een ferme verjaardagstaart. Op bushokjes, op de sociale media, in kranten en tijdschriften. En daarnaast een boek, en een tentoonstelling in het Huis van Alijn. Dat worden de komende weken de opwarmers voor tien dagen muziek, theater, Irish coffees en pinten in herbruikbare bekers.

Een verjaardag zonder taart bestaat niet”, zegt schepen van Feestelijkheden Chris­tophe Peeters (Open VLD).“Ik vind ze heel warm. En ze smaakt naar meer. Wij geven de voorzet, nu is het aan de pleinorganisatoren om er samen met ons een extra feestelijke editie van te maken.

Ik krijg nu al signalen dat een tandje bij wordt gestoken. En dat meer Gentse artiesten worden geprogrammeerd.” Luk 'Pierke' De Bruyker is bezig met een slotshow voor de 175ste verjaardag van de Gentse Feesten. “Die wordt op de laatste dag gehouden, in de opera.

De nieuwe affiche zit vol verwijzingen naar de stad. Geen kers op de taart, wel de drie torens. De gevels van de Gras- en Korenlei vormen het biscuit van de onderste laag.

Op de taart figureren mannen en vrouwen. “In het bootje zit een man uit de beginjaren, naast het Lam Gods.” Ook op de taart: een vuurspuwende draak. Een knipoog naar een zot idee uit het Burger­budget, of een echt plan? Peeters: “Een goede taart zit altijd vol verrassingen.

13 t.e.m. 22 juli. gentsefeesten.stad.gent

De Gentenaar
(Jan Claeys)

terug naar nieuws