- Nieuws - 

Gentse Feesten 2018: Kindernamiddagen, Ambachtenmarkt en Stroppenstoet


De Stad Gent heeft voor de volgende drie edities van de Gentse Feesten de opdracht voor de organisatie van de kindernamiddagen in het Zuidpark en de ambachtenmarkt op het Maaseikplein gegund aan respectievelijk Idee-fiks en Altitude Solutions.Na de Gentse Feesten 2017 liep de samenwerking met Idee-fiks voor de organisatie van de kindernamiddagen in het Zuidpark en met Altitude Solutions voor de organisatie van de ambachtenmarkt op het Maaseikplein af. De Stad Gent lanceerde een open oproep voor een nieuwe samenwerking voor de volgende drie edities van de Gentse Feesten (2018 t.e.m. 2020). Voor beide projecten ontving de Stad Gent slechts 1 voorstel, telkens van de organisatie die ook de voorbije edities het project heeft gerealiseerd.

Kinderen baas


De kindernamiddagen zullen de komende drie jaar opnieuw door Idee-fiks georganiseerd worden. Het Zuidpark zal 9 dagen lang omgedoopt worden tot Gentopia, een superwijs kinderdorp met spel en vertier voor alle leeftijden, waar kinderen baas zijn en het Gents dialect centraal staat. Gentopia gaat van start op de eerste zaterdag van de Feesten met een kleurrijke kinderstoet en loopt tot en met de laatste zondag van de Feesten.

Ambachtenmarkt


Voor de organisatie van de ambachtenmarkt wil Altitude Solutions verderbouwen aan het concept waar ze 3 jaar geleden mee gestart zijn. Naast de diverse verkoopstanden, willen ze steeds meer demonstraties en workshops aanbieden. Ze dienden een mooi dossier in, zowel inhoudelijk als op vlak van duurzaamheid. Altitude Solutions biedt een jaarlijkse concessievergoeding aan van 14.000 euro (excl. BTW).

Rondgang Keizer Karelstoet en de Stroppendragers


Op vrijdag 20 juli 2018 om 20.30 uur gaat de 45ste Rondgang van de Gilde van de Stroppendragers en Keizer Karel door in de straten van de Gentse binnenstad. De Stad Gent is nog op zoek naar kinderfiguranten (pages) voor deze historische rondgang. De pages lopen mee in de stoet en dragen een infobord met de naam van de historische groep die hen volgt. De kostums van de pages worden door de Stad Gent ter beschikking gesteld, de pages zorgen wel zelf voor zwarte of bruine schoenen en dragen tijdens de stoet geen juwelen (oorringen, ringen, halskettingen, horloges, etc.). Alle deelnemers ontvangen een vergoeding van 25 euro na deelname aan de rondgang. Kinderen (meisjes of jongens) tussen 1,35 en 1.55 m groot, die bereid zijn 's avonds (tussen 18 en 22 uur) als page mee te lopen in de stoet, kunnen zich aanmelden bij de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren (efmf@stad.gent).

Informatie


  • Ann Boone, verantwoordelijke voor de ambachtenmarkt bij de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren, tel. 09 269 46 02, e-mail: ann.boone@stad.gent
  • Jan Vanderslaghmolen, verantwoordelijk voor de kindernamiddagen en de Stroppenstoet, bij de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren, tel. 09 269 46 32, e-mail: jan.vanderslaghmolen@stad.gent


terug naar nieuws