- Mijn Bio - 

Al 24 jaar efficiënt voor Gent

Als geboren en getogen Gentenaar, opgegroeid in de Brugse Poort en aan ‘t Rabot, zit de liefde voor Gent en de Gentenaars in mijn roots. Mensen vragen mij soms waarom ik aan politiek doe. Wel, net daarom. Uit liefde voor onze stad en voor elke Gentenaar. Dat elke Gentenaar telt, is een basiswaarde die mijn ouders mij hebben meegegeven. Als zoon van een lerares en ne Gentse flik is die basiswaarde het fundament van mijn politiek drijfveer.

Louter aan politiek doen uit liefde voor eigen stad en voor elke Gentenaar, is soms hard. Jammer genoeg vaak vooral hard voor de directe omgeving, familie, vrienden. Mijn echtgenote Wendy weet gelukkig wat sociaal engagement betekent. Zij is als kinesiste even gedreven en ambitieus in het helpen van mensen. Ze heeft wel Antwerpse roots maar is intussen een “Gantoise d’Anvers” geworden. Dat ze bereid was om van Gent haar nieuwe thuisstad te maken, zegt misschien wel meer over wat Gent te bieden heeft dan over mij ;-)

De voorbije 24 jaar heb ik als gemeenteraadslid en als schepen velen van u persoonlijk mogen ontmoeten, tijdens wijk- en buurtfeesten, debatten, in sportclubs, bij verenigingen, of gewoon op straat. De vele gesprekken met duizenden Gentenaars hebben mij geleerd dat een stad vooral gemaakt wordt door de mensen die er wonen. Gentenaars die voelen wat in Gent past, en wat niet. Het Gent-gevoel is ondefinieerbaar, maar verbindt alle Gentenaars.

Door goed te weten wat er leeft en wat de Gentenaars echt bezig houdt, werk in alle dagen met een open geest en liberale ingesteldheid keihard voor een efficiënt Gent waar we op een constructieve manier naar oplossingen zoeken.

De voorbije jaren heb ik dan ook heel veel kunnen doen. Met veel plezier enthousiasme en gedrevenheid, voor u en onze stad. Veel woorden aan iets vuil maken is niet efficiënt. Dus als ik één duidelijk woord moet kiezen is het precies dat: efficiënt. Het zegt hoe ik politiek bekijk én hoe ik zelf ben. Handig: mens én politicus in één.

Efficiënt is mijn versie van het Open VLD motto: gewoon doen. Ook de komende zes jaar wil ik graag samen met u verder werken aan onze prachtige stad.

Wat ik wil doen, leest u op deze website. Hoe ik het wil doen, is alvast duidelijk: ambitieus, fier, doelgericht en efficiënt voor Gent.

Plannen zijn dromen die je efficiënt aanpakt.

Christophe Peeters

1974                           

Geboren op 3 oktober 1974. Opgegroeid in de Brugse Poort, met grootouders in de Rabottorens. Zoon van Achillia Demeyer, lerares Frans aan de Hotelschool, en Raf Peeters, flik bij de recherche.

1987

Op zijn 13 jaar voor het eerst meegeholpen aan een politieke campagne, die van Guy Verhofstadt in 1987.

1990

Op zijn 15 jaar zelf Partijlid en actief bij de PVV jongeren.

1993

Op zijn 18 jaar Politiek Secretaris bij de jongerenafdeling.

1994

Op zijn 20 jaar verkozen in de Gemeenteraad. 

2000

In februari 2000 voor het eerst Schepen, toen van Personeelsbeleid en Informatica. Na de verkiezing van 2000 Fractieleider voor de VLD.

2002

Opnieuw Schepen, van Financiën, Facility Management en Sport

2006

Opnieuw Schepen, met dezelfde bevoegdheden.

2009

Opnieuw Schepen, met dezelfde bovegdheden, maar ook 'Haven' komt er bij.

2012

Sinds 2012 gelukkig aan de zijde van de kinesiste Wendy Loots.

2013

Sinds 2013 schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie

2018

... #jijbeslist